Indiase kerriesoep met kipfilet en rijst

Indiase kerriesoep met kipfilet en rijst

Smulweb imageSmulweb

Deze heerlijke Indiase kerriesoep met kipfilet en rijst is een echte smaakmaker. De soep bevat een mix van kruiden en specerijen waaronder kaneel, kruidnagel en koriander. De toevoeging van kokos, citroensap en slagroom maakt dit gerecht helemaal af. Perfect voor de lunch of als avondmaaltijd!

25 min bereiden

soep

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Indiase kerriesoep met kipfilet en rijst op tafel.

  1. Pel de ui en knoflook en snipper deze. Verhit de olie in een grote pan en fruit hierin de ui en knoflook glazig. Voeg de kipfiletblokjes erbij en de sambal en bak tot de kip lichtbruin is. Bak de kerriepoeder even mee.
  2. Voeg bouillon, rijst, kaneelstokje, kruidnagels en koriander toe. Breng de soep aan de kook en laat 30 minuten zachtjes koken. Verwijder kaneel en kruidnagels.
  3. Roer kokos, citroensap en slagroom door de soep en laat de soep door en door warm worden.
  4. Maak op smaak met zout en worcestersaus of maggi.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep