- 1500 ml Water
Bereidingswijze
Zet in 4 stappen deze heerlijke Pittige champignonsoep met kip en sherry ook wel londonderrysoep op tafel.
- Trek een lekkere kippenbouillon van de kippenpoten, water, bouillonblokjes en kruidenbuiltje. Laat de kip afkoelen in de bouillon. Zeef de bouillon en snijd het kippenvlees in stukjes. Pel de ui en snipper deze. Maak de champignons schoon en snijd deze in plakjes. Zet de overige ingrediënten klaar.
- Verhit de boter in een flinke pan. Bak hierin de ui glazig. Voeg de champignons en kerriepoeder toe en bak deze 2 minuten mee. Roer sambal en bloem erdoor en laat alles 1 minuut pruttelen.
- Roer 1/3 van de bouillon hierbij en laat dit onder goed roeren aan de kook komen. Voeg dan langzaam de rest van de bouillon erbij en de stukjes kippenvlees.
- Voeg de room toe en laat alles 5 minuten koken. Voeg dan de sherry toe en de fijngeknipte peterselie. Goed roeren en proeven!! Eventueel nog wat peper en zout toevoegen, maar bij mij was de soep precies goed.