Overheerlijke gegrilde makreel een recept uit italie

Overheerlijke gegrilde makreel een recept uit italie

Smulweb imageSmulweb

Haal het beste uit de Italiaanse keuken met dit overheerlijke recept voor gegrilde makreel. Met een marinade van olie, knoflook, paprikapoeder en citroensap, en op smaak gebracht met zout en peper. Geserveerd met partjes citroen en rozemarijn voor de finishing touch!

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 24 g Rozemarijn, vers

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Overheerlijke gegrilde makreel een recept uit italie op tafel.

  1. DRUK met uw vingers op de graat en haal die, langzaam naar beneden werkend, voorzichtig los van het vlees. Verwijder de graat, maar laat de staart zitten.
  2. MENG olie, knoflook, paprikapoeder en citroensap in een ondiepe kom waarin de makrelen naast elkaar kunnen liggen. Breng de vis goed op smaak met zout en peper. Maak aan beide zijden van elke vis twee diagonale inkepingen en laat ze 3 minuten marineren. Keer de vissen een keer.
  3. VERHIT een grillpan. Haal het knoflook van de vis. Bevestig met houten prikkers een takje rozemarijn aan elke vis. KWAST de grillpan in met olie, draai het vuur lager en leg de makreel op de pan. Grill de vissen 5 minuten aan elke kant.
  4. Serveer de vissen met partjes citroen en garneer ze met takjes rozemarijn.
eet smakelijk