- 24 g Rozemarijn, vers
Bereidingswijze
Zet in 4 stappen deze heerlijke Overheerlijke gegrilde makreel een recept uit italie op tafel.
- DRUK met uw vingers op de graat en haal die, langzaam naar beneden werkend, voorzichtig los van het vlees. Verwijder de graat, maar laat de staart zitten.
- MENG olie, knoflook, paprikapoeder en citroensap in een ondiepe kom waarin de makrelen naast elkaar kunnen liggen. Breng de vis goed op smaak met zout en peper. Maak aan beide zijden van elke vis twee diagonale inkepingen en laat ze 3 minuten marineren. Keer de vissen een keer.
- VERHIT een grillpan. Haal het knoflook van de vis. Bevestig met houten prikkers een takje rozemarijn aan elke vis. KWAST de grillpan in met olie, draai het vuur lager en leg de makreel op de pan. Grill de vissen 5 minuten aan elke kant.
- Serveer de vissen met partjes citroen en garneer ze met takjes rozemarijn.