- 125 g Zure room
- 1 el Bieslook vers
Bereidingswijze
Zet in 4 stappen deze heerlijke Aardappelsalade met zure room en ansjovis op tafel.
- Zoek aardappelen van gelijke grootte uit. Was de aardappelen en kook ze in de schil in circa 15-20 minuten gaar.
- Maak in de kooktijd de saus. Meng zure room met mayonaise, citroensap naar smaak, wat mosterd, peper, zout, kruiden, fijngesneden augurken, zilveruitjes en paprika.
- Pel de nog warme aardappelen en snijd ze in niet te grote blokjes. Schep de nog warme blokjes met een houten lepel door de saus. Zorg dat de aardappelblokjes heel blijven. Laat de salade goed koud worden.
- Snijd de ansjovis in de lengte doormidden. Leg slabladen op een schotel en leg de aardappelsalade hierop. Leg de ansjovis als een ruit over de salade en plaats in ieder hokje een kappertje. Leg plakjes ei in een kring om de ansjovis heen.