Huzarensalade

Huzarensalade

Smulweb imageSmulweb

Deze huzarensalade is het ultieme feestgerecht. Met aardappels, wortel, augurk, zilveruitjes, corned beef en appel. Gegarneerd met augurk-waaiertjes, zilverui-roosjes en peterselie. Een keer maken, en je hebt er keer op keer weer succes mee.

45 min bereiden

lunch/brunch gerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(4)

  • 250 g Cornedbeef

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Huzarensalade op tafel.

  1. Schil de aardappels, was ze en kook ze in een pan met weinig water en zout in ongeveer 20 minuten gaar. Giet ze af en laat ze afkoelen.
  2. Kook de eieren hard in ongeveer 10 minuten, laat ze schrikken en pel ze. Snijd de schoongemaakte worteltjes in dunne reepjes en vervolgens in kleine blokjes. Breng water aan de kook in een pan en voeg de wortelblokjes toe. Laat ze ongeveer 5 minuten zachtjes koken. Spoel ze af onder koud stromend water in een zeef en laat ze uitlekken.
  3. Snijd 6 augurken in waaiertjes en de rest van de augurken fijn. Snijd 6 zilveruitjes kruislings in en vouw de partjes tot roosjes open. Snijd de rest van de zilveruitjes fijn en snipper de sjalot heel fijn.
  4. Snijd de gekookte aardappels en 2 eieren fijn. Snijd het laatste ei in 6 partjes. Snijd de corned beef in kleine blokjes en de appels in blokjes.
  5. Meng in een kom de fijngesneden augurk, fijngesneden zilverui, gesnipperde sjalot, fijngesneden aardappels, fijngesneden eieren, blokjes corned beef, blokjes appel en ? deel van de blokjes wortel door elkaar. Roer er mayonaise, mosterd en tomatenketchup doorheen en breng op smaak met zout en peper.
  6. Zet de huzarensalade tot gebruik in de koelkast.
  7. Was de sla en sla uit. Maak mooie toefjes van de peterselie. Leg de slabladeren op een platte schaal. Schep de huzarensalade erop en strijk glad met de bolle kant van een lepel. Garneer de salade met augurk-waaiertjes, zilverui-roosjes, blokjes wortel en de peterselietoefjes. Serveer direct.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Salade Huzarensalade