Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Zachte roomkaramels (fudge) op tafel.
- Bekleed de vorm met bakpapier.
- Meng suiker, vanillesuiker, boter, slagroom en melk in een steelpannetje met dikke bodem. Breng het op laag vuur al roerend aan de kook en kook het zachtjes 30-40 minuten door tot een druppel van het mengsel in een kommetje koud water een zacht balletje vormt, wanneer u het tussen duim en wijsvinger kneed. Het mengsel heeft nu een lichte karamelkleur.
- Haal de pan van het vuur en laat het 5 minuten afkoelen. Klop het mengsel met een houten lepel tot de massa dik en dof wordt en een korrelige structuur krijgt.
- Schep het in de vorm en laat het afkoelen en opdrogen.
- Neem het na 6 uur uit de vorm en keer het om in de vorm, zodat ook de onderkant kan drogen.
- Neem het, als het helemaal opgedroogd is, uit de vorm en snijd er blokjes van.
- Vul een mooi blikje met de fudgekaramels en dek elk laagje af met een stukje cellofaan of kleurig papier.