Mie of mihoen met grote garnalen en groenten

Mie of mihoen met grote garnalen en groenten

Smulweb imageSmulweb

Mie of mihoen met grote garnalen en groenten. Garnalen, knoflook, bosuitjes, wortel, paprika, komkommer en prei in een kruidenbouillon. Geserveerd op een bedje van mie. Gaar de mihoen volgens de gebruiksaanwijzing op het pak. Pel de garnalen en bak ze in 4 minuten lichtbruin.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Mie of mihoen met grote garnalen en groenten op tafel.

  1. Gaar de mihoen volgens de gebruiksaanwijzing op het pak.
  2. Pel de garnalen, maar laat de staartjes zitten. Verwijder het zwarte rugnerfje. Snipper de knoflook en roer deze samen met de gemberpoeder en 2 el roerbakolie over de garnalen. Laat plm. 30 minuten intrekken. Bak de garnalen in een droge koekenpan omscheppend in 4 minuten lichtbruin en gaar.
  3. Snijd de bosuitjes in ringetjes en schaaf de winterwortel in dunne plakjes. Snijd de paprika in dunne reepjes en de komkommer in stukken van 4 cm. Snijd de stukken dan weer in 4 partjes en ontdoe ze van de zaadlijsten. Snijd de prei in dunne reepjes en was deze goed.
  4. Verhit de overige 2 el roerbakolie en bak de bosui omscheppend 2 minuten. Voeg wortel en paprika toe en bak plm. 5 minuten omscheppend mee. Voeg de komkommer, kruidenbouillon en trassi toe en breng alles aan de kook. Laat 5 minuten koken.
  5. Schep de prei door de groenten. Breng alles op smaak met versgemalen peper en zout. Serveer de garnalen en groenten bovenop de mihoen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Noedels Mie