Shepards pie van careen uit ierland

Shepards pie van careen uit ierland

Smulweb imageSmulweb

Een ultiem comfort food gerecht uit Ierland, Shepherd's Pie van Careen. Gehakt gemengd met wortels en uien en een laagje aardappelpuree, bestrooid met cheddar in de oven gebakken tot goudbruin.

45 min bereiden

hoofdgerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(4)

  • 50 g Geraspte cheddar

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Shepards pie van careen uit ierland op tafel.

  1. Kook de aardappelen gaar en stamp ze fijn. Breng op smaak met zout, peper, nootmuskaat en boter.
  2. Snijd de winterwortel in niet te kleine stukken en kook ze in weinig water in 20 minuten gaar.
  3. Snipper de uien en hak de knoflook fijn. Bak knoflook en ui in boter lichtbruin. Voeg gehakt toe en bak het rul.
  4. Breng het gehakt op smaak met 3 bouillontabletten, peper en wat druppels Worcestershiresaus. Giet 5 eetlepels van het kookvocht bij het vlees.
  5. Giet de wortels af en schep ze door het vlees.
  6. Verwarm de oven voor op 200°C. Vet een ovenschaal in en doe het wortel/vleesmengsel erin.
  7. Dek af met aardappelpuree en bestrooi met de geraspte Cheddar kaas.
  8. Zet de ovenschaal 15 minuten in de oven totdat de bovenkant bruin is.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees