Rode uiensoep met pesto

Rode uiensoep met pesto

Smulweb imageSmulweb

Deze rode uiensoep met pesto is rijk gevuld, smaakt heerlijk en is ook nog eens makkelijk te bereiden. Top de soep af met driehoekjes geroosterd brood en kaas om het gerecht compleet te maken. Perfect voor koude avonden!

25 min bereiden

soep

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 250 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Rode uiensoep met pesto op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Rooster de sneetjes brood en snijd ze diagonaal door. Pel de uien en snipper ze grof.
  2. Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui op hoog vuur aan. Roer de bouillon erdoor en voeg de pesto, tijm en naar smaak zout en peper toe. Breng het geheel al roerende aan de kook en laat de soep ongeveer 20 minuten heel zachtjes koken.
  3. Snijd de kaas in 4 plakjes. Leg in vier grote soepkommen elk 2 driehoekjes brood. Schep de uiensoep erop. Leg de laatste driehoekjes brood in de kommen, strooi de geraspte kaas erover en leg de plakjes blauwschimmelkaas erop.
  4. Schuif de kommen in de oven en laat de kaas smelten en iets bruin worden.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Sauzen