Ijsbergsla stamppot

Ijsbergsla stamppot

Smulweb imageSmulweb

Ijsbergsla stamppot met uitgebakken spekblokjes, blokjes kaas en appelstukjes. Maak van de gekookte aardappelen, boter, zout en gekookte melk een luchtige puree. Meng de warme puree snel met de fijngesneden ijsbergsla en garneer eventueel met in schijven gesneden rookworst en appelschijfjes.

10 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Ijsbergsla stamppot op tafel.

  1. Was de groente, laat uitlekken en snijd deze in dunne reepjes.
  2. Bak de blokjes rookspek uit.
  3. Maak van de gekookte aardappelen, boter, zout en gekookte melk een luchtige puree.
  4. Meng de warme puree snel met de fijngesneden ijsbergsla, blokjes kaas, appelstukjes en uitgebakken spekblokjes en het spekvet.
  5. Voeg naar wens een klein scheutje azijn toe.
  6. Dien de stamppot op op een schaal die belegd is met enkele slabladeren en garneer eventueel met in schijven gesneden rookworst en appelschijfjes.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Stamppot Sla Ijsbergsla