Pestosaus

Pestosaus

Smulweb imageSmulweb

Deze pestosaus is heerlijk bij de pasta, op een stokbroodje of bij de borrel. Gebruik bij voorkeur verse basilicumblaadjes, voor de meest optimale smaak. De combinatie met diversen kazen maakt het nog beter en uniek!

10 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 200 g Basilicum vers (takje)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Pestosaus op tafel.

  1. Was en droog de basilicumblaadjes met takjes.
  2. Stamp of draai de gedroogde basilicumblaadjes samen met knoflooktenen en pijnboompitjes tot puree in een vijzel of foodprocessor.
  3. Schenk olijfolie in een dun straaltje bij de puree in een vijzel of foodprocessor, totdat het een lobbige, mayonaise-achtige saus wordt.
  4. Meng in een kom de parmezaanse en oude goudse kaas door de pesto.
  5. Breng de pesto op smaak met zout en peper.
  6. Verdeel de pesto over kleine, goed schoongemaakte en afsluitbare potjes. Dek af met een laagje olijfolie, sluit de potjes af en bewaar ze achterin de koelkast.
eet smakelijk