Patate al forno con rosmarino

Patate al forno con rosmarino

Smulweb imageSmulweb

Aardappelpartjes met rozemarijn in de oven. Gekookt in ongeveer 7 minuten beetgaar met zout en wijnazijn. Daarna in de oven met olijfolie, knoflook en rozemarijn in ongeveer 30 tot 45 minuten. Heerlijk krokant en vol van smaak.

45 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Patate al forno con rosmarino op tafel.

  1. Schil de aardappels, snijd ze in partjes en spoel ze af. Doe ze in een pan met weinig water, een scheutje wijnazijn en wat zout en kook ze in ongeveer 7 minuten beetgaar. Giet af, laat afkoelen en bewaar ze in een afgesloten plastic bakje in de koelkast.
  2. Rits de rozemarijnnaaldjes van de takjes. Pel en snipper de knoflook.
  3. Verwarm de oven voor op ongeveer 225°C.
  4. Schenk olijfolie in een ovenschaal. Doe hier de aardappelpartjes, knoflook en rozemarijn in en roer goed door zodat de aardappelpartjes bedekt zijn met een laagje olie. Breng eventueel op smaak met wat zout en versgemalen zwarte peper.
  5. Zet de ovenschaal ongeveer 30 tot 45 minuten in de oven. Als de aardappelpartjes goudbruin zijn, is het gerecht klaar.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Friet