Hazenrugfilet met cranberrysaus

Hazenrugfilet met cranberrysaus

Smulweb imageSmulweb

Laat je verrassen door deze smaakvolle hazenrugfilet met cranberrysaus. Een feestelijk en culinair hoogstandje met een scherp randje. Serveer met de warme saus en smul van elk hapje.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 250 g cranberrys

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Hazenrugfilet met cranberrysaus op tafel.

  1. Breng 15 minuten voorbereidingstijd in. Breng in een pan port met suiker aan de kook en laat 2-3 minuten inkoken. Scheep cranberry's erdoor en verwarm zachtjes op laag vuur voor 7-8 minuten tot de bessen beginnen te knappen. Laat de saus eventueel afkoelen en afgedekt bewaren.
  2. Verwarm de oven voor op 150 ?C. Leg de hazenrugfilets op een snijplank. Vouw de smalle punten zover terug dat de filets overal even dik zijn en steek vast met een cocktailprikker. Verhit boter in een koekenpan en bak de filets in ca. 2 minuten rondom bruin.
  3. Leg het vlees in een schaal en laat in 6-8 minuten van binnen rose worden in de oven. Roer intussen de cranberrysaus door het bakvet en verwarm kort.
  4. Snijd de filets schuin in plakken en leg op vier warme borden. Schep saus over het vlees en serveer de resterende saus ernaast.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Sauzen