Ouderwetse appelflappen

Ouderwetse appelflappen

Smulweb imageSmulweb

Een echte klassieker zijn deze ouderwetse appelflappen. Plakjes frisse appel in een krokant jasje van beslag. Lekker voor bij de koffie of thee.

45 min bereiden

tussendoortje

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 5 el Kaneellikeur

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Ouderwetse appelflappen op tafel.

  1. Meng kaneellikeur en citroensap en schenk het mengsel over de appels. Laat het 45 minuten intrekken.
  2. Zeef de bloem en doe het in een kom. Los de gist op in melk. Maak een kuiltje in de bloem en schenk het gistmengsel hierin. Voeg ei, een snufje zout en citroenrasp toe en roer het mengsel tot een glad beslag.
  3. Dek de kom af met een vochtige doek en laat het beslag op een warme plek ongeveer 45 minuten rijzen, totdat het volume verdubbeld is.
  4. Laat de plakken appel uitlekken op een rooster. Verhit frituurolie tot 180 graden Celsius. Haal de plakken appel door het beslag en bak ze vervolgens in gedeelten in de hete olie in ongeveer 3 minuten rondom bruin.
  5. Laat de appelflappen uitlekken op keukenpapier.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Gebak Appelflappen