- 500 g Runderpoulet, onbereid
- 100 g Jumbo Tijm
- 500 g Paddenstoelenmix
Bereidingswijze
Zet in 9 stappen deze heerlijke Paddestoelenbouillon op tafel.
- Doe de runderpoulet in een soeppan en voeg zoveel water toe tot het vlees net onder staat. Breng aan de kook, giet op een zeef en spoel het vlees af met koud water.
- Zet het vlees opnieuw op, maar nu met zoveel koud water tot het ruim onder staat. Breng tegen de kook aan en verwijder met een sauslepel het schuim dat aan het oppervlak verschijnt.
- Voeg venkel, wortel, prei, tijm en laurier toe aan de runderpoulet en laat alles net onder het kookpunt 3 uur ?trekken?.
- Zeef de bouillon
- leg een vochtige gemaakte theedoek in een zeef of vergiet en zet op een schone pan, schenk de bouillon voorzichtig door de doek.
- Laat de bouillon eventueel nog tot de gewenste sterkte indampen.
- Hak of vijzel de saffraandraadjes ragfijn, doe in een kommetje, voeg 2 eetlepels van de room toe en laat minstens 15 minuten staan.
- Klop de resterende slagroom lobbig en roer de saffraan erdoor.
- Verhit een anti-aanbakpan met een drupje olie en bak de paddestoelen 2-3 minuten tot ze iets bruin zijn gekleurd.