Uitgelicht recept

Tip van Jumbo Selderijsoep

Selderijsoep

smulweb badge smulweb

Romige selderijsoep met uitgebakken spekjes als topping. Het perfecte gerecht voor een koude winteravond. Voorbereiding in slechts 5 minuten, daarna 30 minuten rustig laten koken. Gemaakt met knoflook, ui, knolselderij en bleekselderij, afgemaakt met sherry en bouillon. Breng op smaak met peper en zout en geniet!

45 min bereiden soep 4 personen

(1)

Ingrediënten

  • 1000 ml Kippenbouillon, bereid
  • 1 snufje Peper zwart
  • 1 snufje Zout
  • 100 g Spekreepjes
  • 1 el Roomboter
  • 1 Uien
  • 1 Teen Jumbo Knoflook
  • 1 Knolselderij
  • 1 Bleekselderij
  • 45 g Sherry

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Selderijsoep op tafel.

  1. Fruit knoflook en ui in boter en olie totdat ze zweten. Voeg knolselderij en bleekselderij toe en bak 5 minuten mee.
  2. Blus met sherry en bouillon. Laat het geheel ongeveer 30 minuten op zacht vuur koken.
  3. Maak de soep fijn met een staafmixer en breng op smaak met peper en zout.
  4. Serveer de soep in een kom, leg de uitgebakken spekjes erop en garneer eventueel met peterselie.