Aardappelsoep van oma

Aardappelsoep van oma

Smulweb imageSmulweb

Soep die smaakt zoals oma het vroeger maakte. Een heerlijke aardappelsoep met knolselderij en prei. Als garnering gebakken uienringen en diagonaal gesneden brood. Ideaal voor de lunch of diner.

45 min bereiden

soep

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 100 g Knolselderij
  • 1 el Bieslook

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Aardappelsoep van oma op tafel.

  1. Schil de aardappelen en knolselderij en snijd ze in kleine blokjes. Maak de prei schoon, snijd in de lengte door en was grondig. Snijd de prei in schuine, smalle stukjes. Spoel de majoraan af en schud ze droog. Scheur de blaadjes eraf en snijd deze zo fijn mogelijk.
  2. Doe deze ingrediënten in een pan en schenk er de bouillon op. Breng het geheel langzaam aan de kook en laat de soep met de deksel op de pan 20 minuten op laag vuur koken tot de aardappelen en groenten door en door gaar zijn.
  3. Smelt 1/2 eetlepel boter in een koekenpan. Bak het brood daarin 2 minuten aan beide kanten. Neem de sneetjes uit de pan en snijd ze diagonaal door. Verdeel ze over 4 soepborden.
  4. Pel de ui en snijd ze in ringen. Verhit de rest van de boter in de pan en bak daarin de uiringen. Roer het steeds goed om.
  5. Druk de soep door een zeef of pureer met een staafmixer. Voeg het citroensap en slagroom toe en roer het door elkaar. Breng de soep op smaak met zout en peper.
  6. Schep de soep over het brood. Garneer de soep met de gebakken uiringen en bestrooi het met fijngesneden bieslook.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep