- 100 g Krenten
Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Weihnachtsstolle of duitse kerststol op tafel.
- Zet rozijnen, krenten, sukade en sinaasappelschilletjes avond tevoren in de rum.
- Laat kwark uitlekken in een zeef als deze nat is.
- Vermeng bloem en bakpoeder en zeef het mengsel.
- Meng suiker, vanillesuiker, zout, aroma's en eieren door elkaar + een groot deel van de bloem.
- Voeg koude boter in stukjes toe + de rest van het bloem, gemalen amandelen, kwark, rozijnen, krenten, sinaasappelschilletjes en sukade. Kneed alles goed door elkaar. Voeg extra bloem toe als het deeg te plakkerig is.
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Maak van het deeg een kerststol (zie foto) en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de stol in het midden van de oven gedurende 50-60 minuten.
- Wanneer de stol uit de oven komt, smeer deze direct in met gesmolten boter en bestrooi dik met poedersuiker. Hierdoor ontstaat er een dikke korst die voorkomt dat de kerststol uitdroogt.