- 50 g Crème de cassis
- 4 el Bosbessen Jam
Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Eendenborst gemarineerd in rode wijn en creme de cassis met op tafel.
- Breng de ingrediënten voor de marinade aan de kook. Laat deze afkoelen.
- Snijd in het vel van de eendenborstfilets met een scherp mes een ruitmotief. Leg ze in een schaal, schenk de afgekoelde marinade erover en marineer (afgedekt) een dag in de koelkast.
- Haal de eendenborstfilets ca. 1/2 uur voor het bereiden uit de koelkast en dep droog met keukenpapier.
- Verhit 25 gram boter in een koekenpan en bak hierin de drooggedepte eendenborstfilets eerst ca. 10 minuten op de velkant. Bak ze nog 5-8 minuten op de andere kant.
- Houd het vlees warm in aluminiumfolie. Schenk 1,5 dl marinade met de bosbessenjam in de pan en breng aan de kook.
- Klop de rest van de koude boter stukje voor stukje door de jus. Breng telkens even flink aan de kook.
- Roer er wat peper en zout en de bosbessen door. Serveer de jus bij de eendenborstfilets.