Eendenborst gemarineerd in rode wijn en creme de cassis met

Eendenborst gemarineerd in rode wijn en creme de cassis met

Smulweb imageSmulweb

Eendenborst in rode wij en creme de cassis marinade. De eendenborstfilets worden 10 minuten op de velkant en nog 5-8 minuten op de andere kant gebakken en daarna warm gehouden. Met marinade met bosbessenjam in de pan kook je een jus op smaak met peper en zout, en bosbessen.

120 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(3)

  • 50 g Crème de cassis
  • 4 el Bosbessen Jam

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Eendenborst gemarineerd in rode wijn en creme de cassis met op tafel.

  1. Breng de ingrediënten voor de marinade aan de kook. Laat deze afkoelen.
  2. Snijd in het vel van de eendenborstfilets met een scherp mes een ruitmotief. Leg ze in een schaal, schenk de afgekoelde marinade erover en marineer (afgedekt) een dag in de koelkast.
  3. Haal de eendenborstfilets ca. 1/2 uur voor het bereiden uit de koelkast en dep droog met keukenpapier.
  4. Verhit 25 gram boter in een koekenpan en bak hierin de drooggedepte eendenborstfilets eerst ca. 10 minuten op de velkant. Bak ze nog 5-8 minuten op de andere kant.
  5. Houd het vlees warm in aluminiumfolie. Schenk 1,5 dl marinade met de bosbessenjam in de pan en breng aan de kook.
  6. Klop de rest van de koude boter stukje voor stukje door de jus. Breng telkens even flink aan de kook.
  7. Roer er wat peper en zout en de bosbessen door. Serveer de jus bij de eendenborstfilets.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees