Bloemkoolsoep met kruiden

Bloemkoolsoep met kruiden

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijk, romige bloemkoolsoep. Kruidig en verrassend dankzij specerijen en daslook. Lekker als voorgerecht of lunchgerecht.

15 min bereiden

soep

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 5 g Daslookblad
  • 1250 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Bloemkoolsoep met kruiden op tafel.

  1. Maak de 1/2 steranijs, 1 kruidnagel, 5 jeneverbessen, 1/4 staafje kaneel fijn met een vijzel en overgiet dit met een kopje heet water.
  2. Doe de bloemkool met de uien in een pan en kook dit in 20 minuten gaar.
  3. Maak dit dan fijn met een staafmixer of draai het door een roerzeef.
  4. Snij het daslook fijn en schaaf de paprika ook heel dun.
  5. Giet de kruidenthee bij de bloemkool samen met een 1/2 deciliter room.
  6. Breng het aan de kook en voeg er nu de daslook en de paprika toe.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep Kruiden