Wilde eend a la maison

Wilde eend a la maison

Smulweb imageSmulweb

Een gerecht waarvan elke wildliefhebber zal watertanden. Eend gemarineerd met sinaasappel, gember, honing, sojasaus en cointreau. Geserveerd met een heerlijke jus van sinaasappel, kippenbouillon en djahepoeder. Heerlijk in combinatie met gebakken aardappels en haricots verts.

120 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 600 g Eend
  • 30 g Cointreau

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Wilde eend a la maison op tafel.

  1. Pers 2 sinaasappels uit en snijd de gember in dunne plakjes. Meng het sap met de gember, honing, sojasaus en cointreau in een potje met deksel en schud goed door. Laat dit afgesloten een nachtje trekken.
  2. Was de eenden en doe ze in een stevige plastic zak. Giet de gezeefde marinade eroverheen en knoop de zak met zo min mogelijk lucht dicht. Zorg ervoor dat de marinade goed verdeeld is en laat de eenden minstens 6 uur in de zak marineren.
  3. Haal de eenden uit de zak en gooi de marinade weg. Wrijf de eenden in met zout en peper en leg ze in een braadslee. Giet wat olijfolie over de eenden. Zet de braadslee in een oven die is voorverwarmd op 160°C en braad de eenden 20 minuten op de borstkant en dan nog een half uur op de rugkant.
  4. Meng ondertussen kippenbouillon, sap van de 3e sinaasappel, sojasaus, een scheutje cointreau en een halve theelepel djahepoeder in een pan om jus te maken. Giet af en toe de jus over de eenden. Bewaar de rest voor later.
  5. Haal de eenden uit de oven en houd ze warm. Schraap de korstjes uit de braadslee en doe ze in de jus. Bind de jus ietsje.
  6. Doe de eenden terug in de braadslee en giet er wat jus over. Zet ze nog een kwartiertje in de oven. Serveer met de rest van de jus.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte Eend