Mosselen met slakkenboter(mosselen a lescargot)

Mosselen met slakkenboter(mosselen a lescargot)

Smulweb imageSmulweb

De klassieke escargots saus maar dan in een zomers jasje gestoken, mosselen met slakkenboter van de oven. Zacht gegaarde boter gemixt met knoflook, sjalot, peterselie en specerijen. Geniet er met 4 personen van!

10 min bereiden

borrel

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Mosselen met slakkenboter(mosselen a lescargot) op tafel.

  1. Laat de (room)boter op kamertemperatuur komen en verwarm de oven voor op 250°C.
  2. Snipper de knoflook, sjalot of ui en de peterselie zeer fijn. Roer de boter zacht en meng er vervolgens de knoflook, ui, peterselie, peper en zout naar smaak goed doorheen.
  3. Doe elke mossel in een halve schelp en bestrijk deze met slakkenboter.
  4. Verdeel de schelpen over vier schaaltjes en gratineer ze 5 minuten in de hete oven.
eet smakelijk