Carrot cake

Carrot cake

Smulweb imageSmulweb

Deze worteltaart is het perfecte dessert voor elke gelegenheid! De taart is rijk van smaak en heeft een luchtige crèmelaag van roomkaas, poedersuiker en vanillesuiker. Je proeft de smaak van kaneel en rozijnen in combinatie met de wortel. Serveer als dessert of maak er kleine blokjes van als traktatie bij de koffie.

60 min bereiden

dessert

8 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Carrot cake op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 175°C en leg bakpapier op de bodem van een bakvorm. Schil en rasp de wortel.
  2. Smelt 150 g boter in de magnetron. Meng in een kom gesmolten boter, geraspte wortel, suiker, mespunt zout en eieren met een mixer of garde.
  3. Zeef het bakmeel boven het ei-wortelmengsel en klop de kaneel erdoor. Roer vervolgens de rozijnen erdoor en giet het beslag in de bakvorm.
  4. Bak de wortelcake in het midden van de oven in ca. 45 minuten goudbruin en gaar. Test de gaarheid door met een satéstokje in de cake te prikken (het stokje moet schoon uit de cake komen). Laat de cake minstens 1 uur afkoelen.
  5. Laat de rest van de boter zacht worden (niet smelten). Roer met een mixer de roomkaas, poedersuiker en vanillesuiker erdoor tot er een glad glazuur ontstaat.
  6. Haal de cake uit de bakvorm en leg deze op een serveerschaal. Strijk het glazuur met een spatel over de cake en laat het langs de rand druipen. Zet de cake nog 15 minuten in de koelkast, zodat het glazuur wat kan opstijven (het glazuur wordt niet hard).
  7. Snijd de cake in 4 blokken en halveer deze diagonaal of recht. Of serveer de wortelcake als petit-fours. Snijd de cake dan in 16 blokjes, bestrijk ze met glazuur en leg elk blokje in een papieren cakevormpje.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Cake