Gegratineerde mosselen

Gegratineerde mosselen

Smulweb imageSmulweb

Gegratineerde mosselen geven je een culinaire ervaring dankzij de verfijnde smaak van de mosselen en kaasrijkdom. Je waant je met dit gerecht je aan de kust van Bretagne.

10 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Gegratineerde mosselen op tafel.

  1. Laat gekookte mosselen uitlekken op een zeef of in een vergiet.
  2. Breng in een pannetje met dikke bodem visfond en room aan de kook. Voeg bosuitjes en knoflook toe. Houd alles, onder voortdurend roeren 3 minuten tegen de kook aan.
  3. Voeg naar smaak wat zout, peper en limoen- of citroensap toe. Schep de mosselen erdoor en laat ze in maximaal 2 minuten door en door warm worden.
  4. Doe de mosselen en de saus over in een beboterde ovenvaste schaal. Strooi de kaas erover.
  5. Plaats de schaal onder een zeer hete ovengrill. Wacht tot er een gouden gloed over het gerecht komt.
  6. Haal de schaal uit de oven en dien op.
eet smakelijk