Tom yam kung

Tom yam kung

Smulweb imageSmulweb

Heerlijk Thais gerecht met garnalen, champignons en een pittige smaak door o.a. chilipepertjes en vissaus. Afgemaakt met verse koriander voor extra smaakbeleving. Ideaal gerecht voor de liefhebbers van pittig eten!

15 min bereiden

soep

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 2 Citroenblad
  • 600 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Tom yam kung op tafel.

  1. Pel de garnalen, laat de staarten eraan zitten en verwijder het darmkanaal.
  2. Snijd het citroengras in schuine stukken van ongeveer 3 centimeter. Snijd de laoswortel in dunne plakjes. Scheur het citroenblad in twee. Snijd de champignons in twee.
  3. Plet het citroengras en de chilipepertjes in een vijzel of met de achterkant van een mes of hakbijl.
  4. Breng de kippenbouillon aan de kook en voeg het citroengras, de laoswortel, het citroenblad en de chilipepertjes toe. Laat 3 minuten doorkoken.
  5. Voeg de garnalen en de champignons toe. Laat nog een paar minuten zachtjes koken en voeg het limoensap en de vissaus naar smaak toe.
  6. Doe de soep in kommen en garneer met verse korianderblaadjes.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep Kruiden Sauzen Kippenbouillon