Ayaka

Ayaka

Smulweb imageSmulweb

Ontdek de echte Caribische smaken met Ayaka. Gesplitte kip in jus, pruimen, rozijnen, OF olijven, verpakt in maismeel en gekookt in banaanbladeren. Serveer warm en geniet!

120 min bereiden

hoofdgerecht

8 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 200 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Ayaka op tafel.

  1. Verwijder de harde middenstelen van de banaanblaadjes en kook de blaadjes 15 minuten in kokend water met 1 1/2 tl azijn. Laat de blaadjes daarna afkoelen en droog ze af met een keukendoek, een voor een.
  2. Laat de kip stoven met alle ingredienten (tomatenpasta, boter, olie, kipbouillon, knoflook, maggi, worchestire saus, kerrie, oregano, peper en complete seasoning) totdat het gaar is. Laat het afkoelen en splits de kipfilets in stukken met de jus.
  3. Meng melk en water in een pan en zet op het vuur om warm te worden, maar niet te koken. Voeg zout, komijn en suiker toe. Voeg geleidelijk aan het maismeel toe en meng met een garde. Voeg als laatste geraspte kaas en jus van de kip toe.
  4. Breng een beetje van het deeg met een spatel aan op een banaanblaadje en strijk het glad. Leg hierop een schep van de gesplitte kip met jus en een van de volgende ingrediënten: pruim, rozijnen, olijf, augurk, zilveruitje, cashewnoot, stukje beenham, groene paprikareep, rode paprikareep, spaanse peperreepje, 1 lepel pikalili.
  5. Vouw het banaanblaadje dicht als een zakdoek en vouw het geheel opnieuw in een ander blaadje. Bind het geheel goed vast met een stukje touw.
  6. Kook de opgevouwen ayakas een uur lang in kokend water met 1 tl zout en 1 tl azijn. Laat de ayakas uitlekken en serveer ze warm. De ayakas kunnen ook na het afkoelen in de vriezer worden bewaard. Om op te warmen, breng water aan de kook en kook ze 15 minuten.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte Kruiden Sauzen Zuivel Fruit Vlees Banaan