Appeltaart zonder boter

Appeltaart zonder boter

Smulweb imageSmulweb

Deze appeltaart zonder boter is de perfecte lekkernij voor mensen die van taart houden maar liever geen boter eten. Het knapperige appelvulling in combinatie met de heerlijke kaneel smaak maakt deze taart onweerstaanbaar.

25 min bereiden

tussendoortje

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Appeltaart zonder boter op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden (hetelucht).
  2. Doe de eieren, de vanillesuiker en de suiker in een kom en klop het geheel zeker tien minuten tot het dik vloeibaar is. Voeg eventueel een klein scheutje melk toe.
  3. Schil de appels, verwijder de klokhuizen, snijd ze in blokjes en bestrooi met flink wat kaneel en de achtergehouden suiker.
  4. Zeef de bloem met bakpoeder en zout en schep dit door het suiker/eimengsel tot het geheel opgenomen is. Schep dan de appels erdoor en doe de massa in een ingevette springvorm van 24 cm.
  5. Bak ongeveer 1 uur. Een satéprikker moet schoon uit de taart komen.
  6. Stort de taart op een taartschotel en dek af met aluminiumfolie of plastic. Zorg ervoor dat het vocht zoveel mogelijk wordt vastgehouden.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Zuivel Taart Appeltaart