Malfatti

Malfatti

Smulweb imageSmulweb

Proef la dolce vita met deze Italiaanse malfatti! Spinazie, ricotta, parmezaanse kaas, nootmuskaat en salsa pomodoro. Vorm er balletjes van met de grootte van een walnoot en wentel ze door de bloem. Even koken, serveren en genieten maar!

60 min bereiden

hoofdgerecht

3 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Malfatti op tafel.

  1. Was de spinazie goed en gooi eventuele lelijke blaadjes weg. Zet de spinazie met aanhangend water en wat zout op in een grote pan en laat hem slinken. Laat de spinazie zeer goed uitlekken en knijp al het water eruit: het is heel belangrijk om de spinazie zo droog mogelijk te krijgen, anders vallen de malfatti uit elkaar. Hak de spinazie fijn.
  2. Roer de ricotta los met het ei, roer er de parmezaanse kaas wat zout, peper en nootmuskaat door en roer de fijngehakte spinazie erdoor. Kneed het mengsel goed door, voeg eventueel wat bloem toe om het beter te laten hechten. Vorm er balletjes van met de grootte van een walnoot en wentel ze door de bloem.
  3. Vul een grote pan tot de helft met water en breng het aan de kook, voeg wat zout toe. Laat de malfatti voorzichtig in het water vallen en houd het water tegen het kookpunt, tot de gnocchi aan de oppervlakte komen drijven.
  4. Schep de malfatti met een schuimspaan voorzichtig uit de pan en dien direct op met de verwarmde salsa di pomodoro of met 75 gram gesmolten boter waar salie aan toe is gevoegd en bestrooi met parmezaanse kaas.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kaas Pasta