Madras dali (indiaas gekruide linzen)

Madras dali (indiaas gekruide linzen)

Smulweb imageSmulweb

Dit stoofpotje van linzen is lekker en betrouwbaar Indiaas gekruid.Goudgeel van kleur en zacht van smaak met een pittige nasmaak. Lekker met naanbrood en raita.

25 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 2 tl Chilipoeder
  • 1 el Koriander
  • 650 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Madras dali (indiaas gekruide linzen) op tafel.

  1. Meng de specerijen en kruiden samen met de azijn tot een pasta.
  2. Verwarm de ghee (geklaarde boter) en fruit hierin de ui en de knoflook zachtjes gaar.
  3. Voeg de specerijenpasta toe en laat onder voortdurend roeren nog 5 minuten zachtjes koken.
  4. Voeg de linzen toe en bak ze 3 minuten mee.
  5. Voeg water toe en breng het geheel aan de kook.
  6. Laat het geheel sudderen (plm 20-30 minuten) tot het kookvocht een gele bouillon is geworden en de linzen gaar zijn.
  7. Strooi gehakte koriander over het gerecht.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Linzen