Bereidingswijze
Zet in 4 stappen deze heerlijke Ovenschotel met doperwten romige champignons en brie op tafel.
- Ui schoonmaken en snipperen. Knoflook uitpersen. Doperwten laten uitlekken. Champignons schoonmaken en in grove stukken snijden. Brie in dunne plakjes snijden. Ovenschaal invetten. Oven voorverwarmen op 200 graden.
- Verhit olie in een pan en bak hierin de champignons op hoog vuur bruin. Voeg uien toe en bak ze mee tot ze lichtbruin zijn. Voeg knoflook toe en bak mee. Blus af met witte wijn en laat inkoken. Voeg room toe en laat alles 5-10 minuten inkoken tot het dikker wordt. Breng op smaak met peper, zout en wat tabasco.
- Leg de uitgelekte doperwten in de ovenschaal. Verdeel daarover de champignons. Leg de plakjes aardappel naast elkaar erover en leg daarop de plakjes brie.
- Bak de ovenschotel in het midden van de oven gedurende 15-25 minuten tot hij lichtbruin is. (Als de ovenschotel koud is, moet hij zeker 25-30 minuten in de oven. Anders is 15 minuten voldoende. Zijn de aardappelen nog niet goed bruin, zet de ovenschaal dan even onder de grill.) Garneer met wat gehakte peterselie.