Speculaaskoekjes met amandelen

Speculaaskoekjes met amandelen

Smulweb imageSmulweb

Bak zelf deze heerlijke speculaaskoekjes met amandelen. Het deeg bestaat uit bloem, boter, suiker en speculaaskruiden. Eerst laat je het deeg opstijven in de koelkast. Vervolgens beleg je elk plakje met amandelschaafsel. Bak de koekjes 15-20 minuten in de oven op 180 graden.

15 min bereiden

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Speculaaskoekjes met amandelen op tafel.

  1. Doe alle ingrediënten voor het deeg in een kom en kneed hiervan een samenhangend geheel. Vorm hiervan een rol met een doorsnede van ongeveer 5 cm. Pak de rol in plasticfolie en laat het deeg even opstijven in de koelkast.
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd plakjes van de deegrol van ongeveer 1/2 cm dikte.
  3. Bestrijk elk plakje eerst met losgeklopt ei en bestrooi dan met amandelschaafsel.
  4. Leg de plakjes op een beboterde bakplaat of bekleed de bakplaat met bakpapier.
  5. Bak de koekjes ongeveer 15-20 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
eet smakelijk