Witlof gekaramelliseerd op vlaamse wijze

Witlof gekaramelliseerd op vlaamse wijze

Smulweb imageSmulweb

Witlof op vlaamse wijze is een klassieker en wordt nog heerlijker door het karamelliseren van de witlof met suiker. De saus is heerlijk gebonden en past perfect bij de gekookte aardappelen. Het zorgt zonder twijfel voor een volwaardige maaltijd.

25 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(4)

  • 1 takjes Tijm (takje)
  • 100 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Witlof gekaramelliseerd op vlaamse wijze op tafel.

  1. Eieren hard koken.
  2. Verwijder het onderste plakje van de witlof en halveer in de lengte.
  3. Bestrijk de bodem van de pan dik met boter. Leg de struikjes op de beboterde bodem van de pan. Verdeel de rest van de boter over de witlof. Bestrooi met peper, zout en wat tijm. Sprenkel de citroensap erover. Schenk het water erover en verkruimel de 1/2 bouillontablet erover.
  4. Leg een groot bord ondersteboven op de witlof. Breng alles aan de kook en laat de witlof plm. 20 minuten zachtjes koken.
  5. Haal het bord van de witlof. Strooi 1 eetlepel suiker over de witlof en laat de witlof zonder deksel wat inkoken tot vrijwel alle vocht is verdampt. Je krijgt dan een heerlijk gebonden sausje.
  6. Leg de struikjes witlof op een bord en bestrooi deze met stukjes en halve hardgekookte eieren. Garneer met peterselie en serveer met gekookte aardappelen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Witlof