- 0.5 Knolselderij
- 500 g Erwten soepgroenten
- 125 g Zure room
- 2000 ml Water
Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Servische bonensoep met spek en chorizo maaltijdsoep op tafel.
- Week de witte bonen de avond van tevoren in koud water in een grote pan.
- Bak het spek zachtjes uit. Maak alle groenten, inclusief de uien en aardappelen, schoon en snijd ze in kleine stukjes. Voeg ze bij het spek en bak zachtjes mee.
- Voeg de witte bonen met het grootste deel van het weekwater toe. Meng de tomatenpuree en kruiden met de rest van het weekwater en voeg toe aan de pan. Voeg zout pas aan het einde van de kooktijd toe om de bonen sneller gaar te krijgen.
- Breng de soep op een hoge hittebron aan de kook en laat vervolgens op een laag vuur ongeveer 1 1/2 uur gaar worden.
- Voeg de plakjes chorizo toe in de laatste 10 minuten. Breng op smaak met zout en paprikapoeder.