Lothringische zwiebelkuchen of duitse uientaart

Lothringische zwiebelkuchen of duitse uientaart

Smulweb imageSmulweb

Duik de Duitse keuken in met een klassieke Lothringische Zwiebelkuchen! Een hartige taart met dunne uienringen en krokante bacon, afgetopt met een romig kaasmengsel. Ideaal voor de lunch of als diner met een frisse salade erbij. Bakken maar!

25 min bereiden

lunch/brunch gerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 125 g Zure room

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Lothringische zwiebelkuchen of duitse uientaart op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 225 graden en laat het bladerdeeg ontdooien (hoeveelheid is afhankelijk van de grootte van je bakplaat).
  2. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Snijd uien in hele dunne ringen en bak het spek lichtbruin. Voeg de uien toe aan de spek en omscheppend meebakken tot ze lichtbruin zijn.
  3. Prik het bladerdeeg meerdere keren in met een vork en verdeel de spek-uienmassa over het bladerdeeg. Meng kaas door elkaar en verdeel het over de spek-uienmassa.
  4. Klop zure room, melk, eieren, bloem en kruiden door elkaar en giet het over de kaas-spek-uien. Glad strijken en bak de taart in het midden van de oven in 20-25 minuten goudbruin.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Bladerdeeg