Pruimencrumble

Pruimencrumble

Smulweb imageSmulweb

Probeer deze onweerstaanbaar lekkere pruimencrumble met zoete pruimen, een knapperig korstje en een vleugje kaneel. Een makkelijk recept voor een heerlijk feestelijk gerecht.

25 min bereiden

dessert

6 personen

voedingswaarde onbekend

(6)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Pruimencrumble op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een schaal in met 10 gram boter en bestrooi met 20 gram suiker en wat kaneel. Was de pruimen, halveer ze en verwijder de pitten.
  2. Leg de halve pruimen naast elkaar in de schaal, met de bolle kant naar beneden. Smelt de rest van de boter in een pannetje.
  3. Meng de bloem, overgebleven suiker, gemalen amandelen en gesmolten boter door elkaar zodat er een kruimelige massa ontstaat.
  4. Verdeel de kruimels over de pruimen en bak het geheel 30 minuten in de oven tot het knapperig bruin is. Bestrooi de pruimencrumble met wat poedersuiker en serveer.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Fruit Crumble Pruimen