Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Gevulde paprikas met gehakt en rijst op tafel.
- Braad het gehakt op een laag vuur rul aan en snipper de ui, bak deze mee, samen met de knoflook. Meng de ketchup erdoor en voeg eventueel water toe om het mengsel smeuiger te maken. Roer als laatst de bieslook erdoor.
- Maak de paprika's schoon en bewaar het dekseltje. Kook de paprika's enkele minuten in het water waarin je ook de rijst gaat koken.
- Vul de paprika's met het gehaktmengsel en druk het iets aan. Strooi geraspte kaas erover heen en zet de gevulde paprika's in een vuurvaste schaal in de oven om de kaas te laten smelten.
- Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op het pak. Druk de rijst in een rijstrand of een ander schaaltje aan en klop het voorzichtig los op het bord, zodat er een leuke vorm ontstaat.
- Zet de paprika's in het midden van het bord en serveer met eventueel een frisse tomatensalade met komkommer.