Gevulde paprikas met gehakt en rijst

Gevulde paprikas met gehakt en rijst

Smulweb imageSmulweb

Met deze gevulde paprika's maak je het hele gezin blij. Gehakt, rijst, en kaas vormen een heerlijk smaakvol trio. Leg er nog een frisse tomatensalade naast en je hebt een volwaardig diner.

15 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Gevulde paprikas met gehakt en rijst op tafel.

  1. Braad het gehakt op een laag vuur rul aan en snipper de ui, bak deze mee, samen met de knoflook. Meng de ketchup erdoor en voeg eventueel water toe om het mengsel smeuiger te maken. Roer als laatst de bieslook erdoor.
  2. Maak de paprika's schoon en bewaar het dekseltje. Kook de paprika's enkele minuten in het water waarin je ook de rijst gaat koken.
  3. Vul de paprika's met het gehaktmengsel en druk het iets aan. Strooi geraspte kaas erover heen en zet de gevulde paprika's in een vuurvaste schaal in de oven om de kaas te laten smelten.
  4. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op het pak. Druk de rijst in een rijstrand of een ander schaaltje aan en klop het voorzichtig los op het bord, zodat er een leuke vorm ontstaat.
  5. Zet de paprika's in het midden van het bord en serveer met eventueel een frisse tomatensalade met komkommer.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Rijst