Piccalilly

Piccalilly

Smulweb imageSmulweb

Een Hollandse klassieker met een frisse twist: piccalilly. Maak het zelf door groenten fijn te snijden en te koken in azijn. Meng het met een papje van mosterd en bloem, en je hebt een heerlijke smaakmaker bij elke maaltijd!

60 min bereiden

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 500 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Piccalilly op tafel.

  1. Maak alle groenten schoon en snijd ze in kleine stukjes (1/2 tot 1 centimeter).
  2. Kook de groenten in een grote pan met een deksel erop 15 minuten in azijn.
  3. Maak intussen de jampotten schoon en zet ze klaar.
  4. Maak van de rest van de benodigdheden een glad papje.
  5. Giet het papje al roerend met een houten lepel langzaam bij de kokende groenten nadat ze 15 minuten hebben gekookt.
  6. Blijf nog 5 minuten roeren terwijl de piccalilly zachtjes doorkookt.
  7. Doe de hete piccalilly in warme jampotten en sluit ze meteen stevig af.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Sauzen