Kikkererwtenstoofschotel met feta

Kikkererwtenstoofschotel met feta

Smulweb imageSmulweb

Deze kikkererwtenstoofschotel met feta zit boordevol smaak: courgette, ui, paprikapoeder, komijn en koriander. Serveer met pitabroodjes bijvoorbeeld.

25 min bereiden

hoofdgerecht

3 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 200 g Kikkererwten gedroogd

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Kikkererwtenstoofschotel met feta op tafel.

  1. Was de courgette en snijd het in blokjes. Pel de uien en snipper deze grof. Pel de knoflook en hak deze fijn.
  2. Verhit de olie in een (hapjes)pan. Bak ui en courgette ca. 5 minuten omscheppend. Voeg paprikapoeder, komijn, koriander en knoflook toe en bak nog een minuut mee.
  3. Voeg de tomaten met sap toe en breng aan de kook. Laat afgedekt ca. 20 minuten zachtjes stoven.
  4. Laat de kikkererwten uitlekken en voeg toe aan de pan. Verwarm het geheel ca. 10 minuten.
  5. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Laat de feta uitlekken en snijd eventueel in blokjes. Strooi deze over de groenten.
  7. Serveer met couscous of pitabroodjes.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kruiden Bakken Graan Couscous