Peren bavarois

Peren bavarois

Smulweb imageSmulweb

Zoetigheid uit eigen keuken? Probeer dan nu deze luchtige peren bavarois. Door de combinatie van peren en citroen wordt dit dessert niet té machtig. Een heerlijk slot van een diner.

15 min bereiden

dessert

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 12 stappen deze heerlijke Peren bavarois op tafel.

  1. Week de gelatine in een schaaltje met water.
  2. Klop de slagroom stijf.
  3. Schil 3 peren, haal de pitten eruit en pureer ze samen met het sap van de citroen.
  4. Zeef dit perenmengsel boven een kom.
  5. Verwarm in een pannetje 3 el water en haal deze van het vuur af.
  6. Knijp de gelatine uit en laat deze hierin oplossen.
  7. Meng de gelatine met het perenmengsel en roer dit goed door.
  8. Schep de stijfgeklopte slagroom heel voorzichtig door de perenmassa.
  9. Vul de bavaroisvorm of andere vorm met het perenmengsel.
  10. Laat dit minstens 2 uur in de koelkast opstijven.
  11. Stort de bavarois op een schotel.
  12. Garneer deze met de laatste peer.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Desserts Peren