Rijstsalade

Rijstsalade

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijk frisse rijstsalade die doet denken aan de zomer. Samen met ananas, ijsbergsla en kerrie-yoghurtdressing is deze salade een perfect bijgerecht bij de barbecue of serveer als hoofdgerecht!

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 10 stappen deze heerlijke Rijstsalade op tafel.

  1. Kook de kip in een pan met kippenbouillon.
  2. Snijd de prei, ui en paprika in stukjes. Voeg deze toe aan de pan met bouillon als de kip bijna gaar is om het harde van de ui/prei/paprika af te halen. Kook niet tot prut.
  3. Zet een pan met rijst op (hoeveelheid afhankelijk van de grootte van de salade).
  4. Maak ondertussen de dressing voor de salade klaar met mayonaise/yoghurt/kerriepoeder, peper en knoflook naar smaak.
  5. Maak de ijsbergsla schoon en snijd in reepjes. Laat de ananasstukjes uitlekken.
  6. Als de kip gaar is, laat dan afkoelen en snijd in stukjes. Laat de rijst ook afkoelen.
  7. Doe de sla in een schaal en voeg de stukjes ananas, rijst, kipfilet, prei, ui en paprika toe. Schep het geheel goed door elkaar.
  8. Voeg de dressing toe en schep opnieuw om.
  9. Zet de salade terug in de koelkast om koud te laten worden.
  10. En klaar is je heerlijke frisse salade!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Salade Rijstsalade