Bereidingswijze
Zet in 10 stappen deze heerlijke Rijstsalade op tafel.
- Kook de kip in een pan met kippenbouillon.
- Snijd de prei, ui en paprika in stukjes. Voeg deze toe aan de pan met bouillon als de kip bijna gaar is om het harde van de ui/prei/paprika af te halen. Kook niet tot prut.
- Zet een pan met rijst op (hoeveelheid afhankelijk van de grootte van de salade).
- Maak ondertussen de dressing voor de salade klaar met mayonaise/yoghurt/kerriepoeder, peper en knoflook naar smaak.
- Maak de ijsbergsla schoon en snijd in reepjes. Laat de ananasstukjes uitlekken.
- Als de kip gaar is, laat dan afkoelen en snijd in stukjes. Laat de rijst ook afkoelen.
- Doe de sla in een schaal en voeg de stukjes ananas, rijst, kipfilet, prei, ui en paprika toe. Schep het geheel goed door elkaar.
- Voeg de dressing toe en schep opnieuw om.
- Zet de salade terug in de koelkast om koud te laten worden.
- En klaar is je heerlijke frisse salade!