- 0.5 tl Chilipoeder
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Zelfgemaakte shaslick op tafel.
- Fruit ui en knoflook in olie voor drie minuten. Voeg tomatenpuree toe.
- Voeg chili, paprikapoeder en bloem toe. Fruit verder voor twee minuten.
- Voeg bouillon toe en roer goed zodat er een licht gebonden saus ontstaat. Laat de saus vijf minuten zachtjes doorkoken en breng op smaak met azijn, zout en peper. Pureren in een keukenmachine zorgt voor een gladde saus.
- Rijg vlees en groenten aan pennen in deze volgorde: eerst een stukje ui, dan paprika van ene kleur, dan vlees, weer ui, dan spek, weer ui, dan paprika van ander kleur en herhaal het proces tot de pen vol is, eindigend met ui.
- Wrijf shashlyks in met koude marinade en laat ten minste twee uur staan terwijl je het af en toe weer met saus mengt.
- Rooster shashlyks over kolen terwijl je ze bedruipt met marinade.