Gebakken lever met uien spek en appel

Gebakken lever met uien spek en appel

Smulweb imageSmulweb

Een verrassend lekker gerecht, gebakken lever met uien, spek en appel. Dun gesneden kalfslever omhuld met grof gemalen peper en bloem. Gekarameliseerde appels en uien met zoute spekjes. Dit recept zorgt voor een verrassingsdansje op jouw tong.

60 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 800 g Kalfslever

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Gebakken lever met uien spek en appel op tafel.

  1. Snijd de ui in ringetjes en snijd de appel in stukjes.
  2. Bestrooi dun gesneden plakjes kalfslever met grof gemalen peper en een klein beetje zout en haal de kalfslever door de bloem.
  3. Smelt de margarine in een koekenpan en bak de kalfslever ongeveer 3 minuten aan beide kanten.
  4. Haal de lever uit de koekenpan en bak de spekjes in ongeveer 3 minuten knapperig. Laat de appel en ui ongeveer 2 minuten meefruiten.
  5. Leg de kalfslever terug in de pan en schep de uitjes en het spek eroverheen. Breng het gerecht op smaak met zout en peper.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Vlees Fruit Ui Appel Speklap