Pittige gehaktschotel met banaan en kerrie

Pittige gehaktschotel met banaan en kerrie

Smulweb imageSmulweb

Een mix van smaken die je niet snel samen zou bedenken. Maar de combinatie van lichtzoete banaan en de pit van kerrie geeft deze gehaktschotel een heerlijke twist. Geserveerd met aardappelpuree uit de oven is dit gerecht om van te smullen!

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

  • 157 g MAGGI Aardappelpuree voor ovenschotel

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Pittige gehaktschotel met banaan en kerrie op tafel.

  1. Kook de Chinese kool in weinig water met zout naar smaak net gaar en laat hem uitlekken.
  2. Fruit de ui in 5 minuten in de olie goudgeel en glazig. Voeg het gehakt en het kerriepoeder toe en bak het al omscheppend bruin en rul. Breng het mengsel op smaak met peper en zout.
  3. Bereid de puree voor ovenschotel volgens de gebruiksaanwijzing.
  4. Verdeel de kool over de bodem van een ovenschaal. Schep het gehakt erop en dek het af met de banaanplakjes. Verdeel de puree erover en strijk het uit.
  5. Bestrooi met paneermeel en verdeel er kleine klontjes boter over.
  6. Laat het gerecht in een voorverwarmde oven (250°C) in circa 30 minuten een mooi bruin korstje krijgen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Banaan