Muesli scones

Muesli scones

Smulweb imageSmulweb

Deze muesli scones zijn heerlijk als ontbijt of lunch. Voeg volkoren muesli, honing en karnemelk toe aan het bakmeel en kaneelpoeder, kneed tot een soepel deeg en druk cirkels uit op een met bloem bestoven werkvlak. Bestrijk met water en rietsuiker en bak 15 minuten in een oven (240°C) tot ze mooi bruin en gaar zijn. Serveer met crème fraîche en jam.

25 min bereiden

lunch/brunch gerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 65 g 4 noten krokante muesli

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Muesli scones op tafel.

  1. Zeef het bakmeel met het kaneelpoeder en een mespunt zout boven een kom.
  2. Wrijf de boter erdoor en voeg de volkoren muesli, de honing en de karnemelk toe. Kneed alles tot een soepel deeg.
  3. Druk het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een lap van 2 cm dik en druk er cirkels uit van 5 cm. Leg ze op een met bakpapier bekleed bakblik.
  4. Kneed de restjes deeg door elkaar, rol het weer uit en druk er nog meer cirkels uit. Ga door tot alle deeg is opgebruikt.
  5. Bestrijk de cirkels met water en bestrooi ze met de rietsuiker.
  6. Bak ze in 15 minuten in een voorverwarmde oven (240°C) mooi bruin en gaar.
  7. Serveer met crème fraîche en jam.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Graan Bakken Scone