Sinaasappel jam

Sinaasappel jam

Smulweb imageSmulweb

Verse sinaasappels, suiker, en meer dan een beetje geduld: dat is jouw recept voor homemade sinaasappel jam. Lekker op de boterham, of als smaakmaker op vlees.

120 min bereiden

tussendoortje

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1500 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Sinaasappel jam op tafel.

  1. Rasp het oranje gedeelte van de schil eraf totdat alleen het wit zichtbaar is.
  2. Laat de sinaasappelen een nacht in water staan.
  3. Giet het water af en kook de sinaasappelen in vers water gedurende een half uur of totdat een lucifer gemakkelijk door de sinaasappelschil gaat.
  4. Giet het water af en laat de sinaasappelen afkoelen.
  5. Los suiker op in 1500 ml water en kook totdat er een iets dikke stroop ontstaat.
  6. Halveer de sinaasappelen en kook ze verder in de stroop gedurende 1+1/2-2 uur of totdat de stroop dik is (let vooral op dat deze niet aanbrandt).
  7. Laat de jam afkoelen en doe het in flessen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Sinaasappel Jam