Peer- venkel- en walnootsalade

Peer- venkel- en walnootsalade

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke combinatie van hartige gorgonzola en zoete peer. Gecombineerd met venkel en walnoten voor een knapperige textuur. Serveer met een zelfgemaakte gorgonzoladressing.

25 min bereiden

voorgerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 60 g Walnoten gepeld, ongezouten

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Peer- venkel- en walnootsalade op tafel.

  1. Verwarm de oven tot 180 C. Spreid de walnoten op de bakplaat uit en rooster ze in de oven tot ze krokant zijn, 5 à 8 minuten. Keer ze af en toe om.
  2. Snijd intussen de korst van de Gorgonzola en verkruimel de kaas met uw vingers. Als deze erg zacht is, kunt u hem met een vork prakken.
  3. Doe 2/3 van de Gorgonzola in een schaal samen met de rode wijnazijn, zout en peper en roer totdat alles goed vermengd is.
  4. Roer geleidelijk de olie erdoor zodat de slasaus emulgeert en iets dikker wordt. Roer de rest van de verkruimelde Gorgonzola door de saus, zodat er een paar grove stukken in zitten en maak af met zout en peper. Dek de slasaus af en laat hem afkoelen in de koelkast terwijl u de salade klaarmaakt.
  5. Snijd de stengels, het wortelstuk en eventuele andere harde delen van de venkel af. Bewaar enkele blaadjes voor de garnering. Snijd de venkelknol in de lengte doormidden en leg de venkelhelften met de platte kant op de snijplank. Snijd er in de lengte plakjes van.
  6. Schil de peren en verwijder het kroontje en steeltje. Snijd de peren in de lengte doormidden en haal het klokhuis er met een theelepeltje uit. Snijd de peren in smalle plakjes. Pers er citroensap bovenuit totdat deze allemaal bedekt zijn, anders worden de peren bruin!
  7. Garneer de salade met de afgekoelde walnoten, bewaarde venkelblaadjes en serveer met de Gorgonzola-dressing.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Sauzen Salade Fruit Peren