- 6 Pruim Tros Tomaat
- 4 g Basilicum
Bereidingswijze
Zet in 19 stappen deze heerlijke Tonijnsteak op salade van haricots verts en aardappel op tafel.
- Wrijf de tonijnsteaks in met 1 el. olie en laat ze ca. 15 min. liggen.
- Haal de haricots verts af.
- Schil de aardappelen en snij ze in dunne plakjes.
- Breng een pan ruim water met zout aan de kook.
- Voeg de aardappelen en haricots verts toe en kook ze in ca. 4-5 min. beetgaar.
- Spoel ze in een vergiet met koud water af en laat ze uitlekken.
- Was de tomaten, verwijder de pitjes en snij het vruchtvlees in reepjes.
- Snij de olijven in plakjes.
- Boen de citroen schoon. Rasp de schil er dun af en pers de citroen uit.
- Klop in een schaal 2 el. citroensap met 3 el olijfolie zout en peper tot een dressing.
- Schep de haricots verts, de aardappelplakjes, de tomaatreepjes en olijven erdoor.
- Verhit de vloeibare boter in een koekenpan tot het schuim wegtrekt.
- Leg de tonijnsteaks erin en bak ze op hoog vuur ca. 3-4 min. bruin.
- Keer de steaks halverwege.
- Strooi zout en peper erover.
- Schep de haricots vertssalade op vier borden en leg de tonijnsteaks erop.
- Roer de rest van het citroensap door het bakvet en laat de kook er overheen komen.
- Schenk de citroenjus over de tonijn.
- Garneer met verse basilicum.