Tonijnsteak op salade van haricots verts en aardappel

Tonijnsteak op salade van haricots verts en aardappel

Smulweb imageSmulweb

Deze tonijnsteak op een salade van haricots verts en aardappel is een heerlijk gerecht. De tonijnsteaks worden kort gebakken en geserveerd op een bedje van haricots verts, aardappelplakjes en tomaatreepjes. De dressing met olijfolie, citroensap en kruiden maakt het gerecht helemaal af.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 6 Pruim Tros Tomaat
  • 4 g Basilicum

Bereidingswijze

Zet in 19 stappen deze heerlijke Tonijnsteak op salade van haricots verts en aardappel op tafel.

  1. Wrijf de tonijnsteaks in met 1 el. olie en laat ze ca. 15 min. liggen.
  2. Haal de haricots verts af.
  3. Schil de aardappelen en snij ze in dunne plakjes.
  4. Breng een pan ruim water met zout aan de kook.
  5. Voeg de aardappelen en haricots verts toe en kook ze in ca. 4-5 min. beetgaar.
  6. Spoel ze in een vergiet met koud water af en laat ze uitlekken.
  7. Was de tomaten, verwijder de pitjes en snij het vruchtvlees in reepjes.
  8. Snij de olijven in plakjes.
  9. Boen de citroen schoon. Rasp de schil er dun af en pers de citroen uit.
  10. Klop in een schaal 2 el. citroensap met 3 el olijfolie zout en peper tot een dressing.
  11. Schep de haricots verts, de aardappelplakjes, de tomaatreepjes en olijven erdoor.
  12. Verhit de vloeibare boter in een koekenpan tot het schuim wegtrekt.
  13. Leg de tonijnsteaks erin en bak ze op hoog vuur ca. 3-4 min. bruin.
  14. Keer de steaks halverwege.
  15. Strooi zout en peper erover.
  16. Schep de haricots vertssalade op vier borden en leg de tonijnsteaks erop.
  17. Roer de rest van het citroensap door het bakvet en laat de kook er overheen komen.
  18. Schenk de citroenjus over de tonijn.
  19. Garneer met verse basilicum.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Salade