Stoofpeertjes

Stoofpeertjes

Smulweb imageSmulweb

Deze stoofpeertjes moet je geproefd hebben! Langzaam gegaard in kaneel, kruidnagel, suiker en citroensap, zodat je het beste uit de peren haalt. Serveer ze bij warm varkensvlees of gehakt.

25 min bereiden

dessert

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Stoofpeertjes op tafel.

  1. Schil de peertjes, snijd ze in tweeen en verwijder de klokhuizen.
  2. Leg de peertjes in een stoofpan (snelkookpan) met de overige ingredienten.
  3. Breng ze aan de kook en draai het vuur dan zo laag mogelijk. Laat ze 2 tot 4 uur stoven (in de snelkookpan ongeveer 50 minuten) tot ze gaar zijn. Het kookvocht is dan wat dik en stroperig.
  4. Zoniet, schep de peertjes er dan uit en kook het stoofvocht in tot het stroperig is.
  5. Verwijder de kaneel, citroenschil en kruidnagels. Eventueel kun je het sap nog wat extra binden met aangemaakte maizena (met wat water aanmaken).
  6. Lekker bij gehakt en warm varkensvlees.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Stoofpeertjes