Pastinaak met boter

Pastinaak met boter

Smulweb imageSmulweb

Deze pastinaak met boter is een makkelijk en lekker bijgerecht. Na het koken worden de stukken pastinaak kort aangebakken in de koekenpan met extra boter en gehakte peterselie. Zacht, smeuïg en vol van smaak. Ideaal gerecht om te serveren met je hoofdgerecht of als onderdeel van een buffet.

45 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1000 g Pastinaak

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Pastinaak met boter op tafel.

  1. Borstel de pastinaken schoon en kook ze gedurende 15-20 minuten. Laat ze daarna afkoelen onder de koude kraan.
  2. Trek de schil eraf en snijd de pastinaken in plakken of in vieren (afhankelijk van het formaat). Snijd zo nodig het harde binnenste eruit.
  3. Smelt een flinke klont boter in een koekenpan en wentel de stukken pastinaak erdoorheen. Voeg hierbij veel peper toe. De stukken mogen niet bruin worden of echt bakken
  4. ze moeten alleen de smaak van de boter opnemen.
  5. Voeg nog wat extra boter toe en veel gehakte peterselie.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Zuivel Pastinaak