Kwarktaart met aardbeien

Kwarktaart met aardbeien

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke kwarktaart, versier met aardbeien en bedekt met een laagje aardbeienjam. Het mengsel van kwark, aardbeienpuree en slagroom garanderen een zachte en luchtige structuur. Perfect om te serveren tijdens het dessert!

10 min bereiden

tussendoortje

9 personen

voedingswaarde onbekend

(9)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Kwarktaart met aardbeien op tafel.

  1. Week de gelatine ca. 5 minuten in een kom met koud water.
  2. Verkruimel de mariabiscuits in een keukenmachine of met een deegroller en doe ze in een kom. Smelt de boter in een pannetje en meng het met 2 eetlepels water door de koekkruimels. Vet de springvorm licht in en verdeel het kruimelmengsel over de bodem en druk het goed aan.
  3. Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Pureer 300 g aardbeien in een keukenmachine. Pers de sinaasappel uit en verwarm het sap zachtjes in een pannetje. Knijp de gelatine goed uit en los het al roerend op in het warme sinaasappelsap. Laat het mengsel even afkoelen.
  4. Roer in een kom de kwark, suiker, sinaasappelmengsel en aardbeienpuree goed door elkaar. Klop in een andere kom de slagroom stijf en schep het luchtig door het kwarkmengsel.
  5. Verdeel het kwarkmengsel over de kruimelbodem in de springvorm en strijk de bovenkant glad. Zet de kwarktaart in de koelkast en laat het in ca. 3 uur opstijven.
  6. Halveer de rest van de aardbeien en rangschik ze op de bovenkant van de taart. Verwarm in een pannetje de aardbeienjam met 1 eetlepel water zachtjes. Bestrijk de aardbeien en kwark rijkelijk met het jammengsel met behulp van een kwastje.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Fruit Taart Aardbeien Kwarktaart